Anti Troep Groep Rozenburg

Goed voorbeeld doet goed volgen!

Opgeruimd in 2022

December 2022

Traditiegetrouw nemen we in december een maand vrijaf in verband allerlei feestdrukte, wetende dat we in januari weer vól aan de bak moeten.                                                                                             Een aantal fanatiekelingen konden het tóch niet laten (liggen).


Woensdag 23 november

Samen met héél veel zwerfafval is ook 2022 voorbij gevlogen! gevlogen!                             Vanochtend gingen we voor de laatste keer dit jaar collectief op pad.

Wk 47 ATG 1
Wk 47 ATG 1
Wk 47 ATG 2
Wk 47 ATG 2
Wk 47 ATG 3
Wk 47 ATG 3
Wk 47 ATG 4
Wk 47 ATG 4
Wk 47 ATG 5
Wk 47 ATG 5
Wk 47 ATG 6
Wk 47 ATG 6


Woensdag 09 november

Vanochtend ontvingen we uit handen van Sophie Bongers (stagiair bij Marien Zwerfafval Rotterdam) een gouden tegel, welke een mooi plaatsje zal krijgen ergens in de veerstoep.
Natuurlijk hebben we deze week ook weer flink met afval/zwerfvuil lopen sjouwen.


Woensdag 26 oktober

Medewerkers van transportbedrijf Den Hartogh zorgden voor een feestelijke bijeenkomst door ons vier splinternieuwe afvalkarren cadeau te doen. Om te ervaren hoe fijn het is om deze te kunnen gebruiken ruimden ze een rondje met ons mee. We konden het natuurlijk niet laten om ze een kijkje te laten nemen in het park langs het bedrijventerrein, waar sommige chauffeurs van Den Hartogh gemakzuchtig hun afval over het hek gooien.


Woensdag 12 oktober

Een groep van 10 vrijwilligers waaierde vanochtend uit over Rozenburg om op diverse plekken aan de slag te gaan. Het was weer niet overbodig, want de opbrengst was 'teleurstellend'.                     Wat kan een relatief klein aantal mensen er een grote puinhoop van maken.
Gelukkig maakte het herfstzonnetje veel goed
.


Woensdag 28 september

De dag zelf trakteerde ons op de ene bui regen na de ander.  Voor een enkele doorzetter werd het al gauw toch ook te nat. De mooie herfstdagen die volgden werden benut voor een inhaalslag.


Woensdag 14 september

Ondanks dat de weerapp ons vanochtend voor 100% een nat pak garandeerde, was het perfect weer om buiten bezig te zijn. Vanuit onze verzamelplaats bij de gemeentewerf vertrokken we in koppels richting ‘troephoekjes’, ‘rommelstruikjes’ en afvalveldjes verspreid over Rozenburg.
Zo namen wij alvast een voorschot op de WORLD CLEANUP DAY van aanstaande zaterdag                   Het nodige aan afval is vanochtend door ons verzameld en netjes afgevoerd, maar we verzekeren u; Er valt nog genoeg te doen de 17e

                                                                                                                                                                                        Woensdag 31 augustus

Hadden we de vorige keer eindelijk een beetje regen en bleven we om die reden een thuis, deze keer was het gewoon droog als overige zomerdagen en hebben we ons kunnen uitleven.                     De afgelopen periode hebben drie nieuwe vrijwilligers zich bij ons aangesloten. Wat een zegen!


Woensdag 03 augustus

Transpirerend door het warme zomerweer, waren we vanochtend met z'n twaalven actief.         Terwijl veel Rozenburgers vakantie hebben, werkten wij ons vrijwillig in het zweet.                           Wat zijn wij eigenlijk voor een vreemde mensen?


Woensdag 20 juli

Na een snikheet gisteren was het, ondanks een aantal regenbuitjes en gedonder in de verte, zeer aangenaam opruimweer. Uit diverse gesprekjes met voorbijgangers onderweg bleek maar weer dat leden van de Anti Troep Groep écht niet de enigen die 'zo gek zijn om andermans rommel op te ruimen.' Gelukkig maar, moet je voorstellen hoe Rozenburg er dan had uitgezien.


Woensdag 06 juli

Steeds vaker horen we mensen klagen over het verval van de maatschappij. Onterecht wanneer je oog hebt voor álle mensen die zich dagelijks onbezoldigd inzetten voor een fijnere samenleving.       Als Anti Troep Groep hebben we daar vanochtend een bescheiden bijdrage aan geleverd.


Woensdag 22 juni

Door diverse vakantiegangers was het clubje actievelingen vanochtend kleiner dan gebruikelijk. Neemt niet weg dat er toch weer een berg (raadselachtige) rommel langs de waterkant en van straat is gehaald.


Woensdag 08 juni

Nog geen 10 minuten bezig en het begon flink te regenen.                                                                       Een enkeling trotseerde de nattigheid


                                                                                                                                                                            Woensdag 25 mei

Vanochtend stapten we met z'n zessen op de fiets en voeren over naar Maassluis. Het was de dag dat onze Gradus een lezing hield in de bibliotheek aldaar. Een spannende gebeurtenis.         Daarnaast is er door overige ATG'ers toch ook nog de nodige troep geruimd.


Woensdag 11 mei

Vanochtend werd er naast het rapen van de (on)nodige troep ook gewerkt aan de voorbereiding van een heuse lezing. In het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg geeft de Anti Troep Groep een kijkje in de enorme berg aangespoelde rommel die deze drukke vaarroute met zich mee brengt.


Woensdag 13 april

 Woensdag 30 maart

Vanochtend konden we weer twee nieuwe vrijwilligers begroeten die ons gaan helpen in de strijd tegen zwerfafval in Rozenburg.
Het prettige van de Anti Troep Groep is dat we geen verplichting kennen om ieder keer mee te doen. Iedereen is vrij om aan te sluiten wanneer dat uitkomt. Eenmalig, af en toe eens, alleen als de zon schijnt of drie keer in de week.
Dus voel je vrij...


Woensdag 16 maart

Wederom een schitterende dag om buiten aan de slag te gaan. Verspreid door de dorp waren er weer vele vrijwilligers actief.                                                                                                                         Team Rivierenwijk werd na afloop door een dankbaar echtpaar getrakteerd op koffie met gebak.  Zelf niet meer in staat tot halsbrekende toeren, maar toch een welkome bijdrage. (We hebben geen foto mogen maken, want deze oprechte Rozenburgers wilden geen 'goede sier' maken!)


Woensdag 02 maart

Deze prille lenteochtend zorgde voor een hoge opkomst. We voelden ons gemotiveerd.                   Nu de struiken nog kaal zijn en op sommige plekken kort gesnoeid, is goed te ziet hoeveel rommel er tussen ligt.


Woensdag 16 februari

De verwachting was storm en regen, maar achteraf viel het mee. Desondanks besloten we de ochtend af te blazen.                                                                                                                                            Er wordt overigens niet alleen op woensdagochtend door ATG'ers zwerfvuil geraapt. In de loop der tijd zijn er door Rozenburg verspreid diverse groepjes ontstaan die op andere momenten actief zijn. Daarnaast nemen vele Rozenburgers hun eigen straat of wandelroute met regelmaat onder handen.


Woensdag 02 februari

Vanochtend in diverse teams en op verschillende plekken weer behoorlijk wat rommel bij elkaar geraapt. In totaal waren het 16 volle vuilniszakken!
Weinig foto's deze keer.
                                                                                                                                                                                      Woensdag 19 januari

Als we zien wat we vandaag weer bij elkaar geraapt hebben, vragen we ons wel eens af of er de komen de twee weken meer of minder nieuw afval op straat terecht komt.                                    Anders gezegd: Hoever staat de kraan open? Hopelijk lopen we een beetje in?


Woensdag 05 januari

Met frisse (ja, fris was het) moed aan schoonmaak begonnen. Het waaide behoorlijk en bewijsstukken van een 'feestelijke' decembermaand lagen her en der te wachten op onze komst.