Anti Troep Groep Rozenburg

Goed voorbeeld doet goed volgen!

Opgeruimd in 2022

Woensdag 03 augustus 2022

Transpirerend door het warme zomerweer, waren we vanochtend met z'n twaalven actief.         Terwijl veel Rozenburgers vakantie hebben, werkten wij ons vrijwillig in het zweet.                           Wat zijn wij eigenlijk voor een vreemde mensen?


Woensdag 20 juli 2022

Na een snikheet gisteren was het, ondanks een aantal regenbuitjes en gedonder in de verte, zeer aangenaam opruimweer. Uit diverse gesprekjes met voorbijgangers onderweg bleek maar weer dat leden van de Anti Troep Groep écht niet de enigen die 'zo gek zijn om andermans rommel op te ruimen.' Gelukkig maar, moet je voorstellen hoe Rozenburg er dan had uitgezien.


Woensdag 06 juli 2022

Steeds vaker horen we mensen klagen over het verval van de maatschappij. Onterecht wanneer je oog hebt voor álle mensen die zich dagelijks onbezoldigd inzetten voor een fijnere samenleving.       Als Anti Troep Groep hebben we daar vanochtend een bescheiden bijdrage aan geleverd.


Woensdag 22 juni 2022

Door diverse vakantiegangers was het clubje actievelingen vanochtend kleiner dan gebruikelijk. Neemt niet weg dat er toch weer een berg (raadselachtige) rommel langs de waterkant en van straat is gehaald.


Woensdag 08 juni 2022

Nog geen 10 minuten bezig en het begon flink te regenen.                                                                       Een enkeling trotseerde de nattigheid
Woensdag 25 mei 2022

Vanochtend stapten we met z'n zessen op de fiets en voeren over naar Maassluis. Het was de dag dat onze Gradus een lezing hield in de bibliotheek aldaar. Een spannende gebeurtenis.         Daarnaast is er door overige ATG'ers toch ook nog de nodige troep geruimd.


Woensdag 11 mei 2022

Vanochtend werd er naast het rapen van de (on)nodige troep ook gewerkt aan de voorbereiding van een heuse lezing. In het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg geeft de Anti Troep Groep een kijkje in de enorme berg aangespoelde rommel die deze drukke vaarroute met zich mee brengt.


Woensdag 13 april 2022

 Woensdag 30 maart 2022

Vanochtend konden we weer twee nieuwe vrijwilligers begroeten die ons gaan helpen in de strijd tegen zwerfafval in Rozenburg.
Het prettige van de Anti Troep Groep is dat we geen verplichting kennen om ieder keer mee te doen. Iedereen is vrij om aan te sluiten wanneer dat uitkomt. Eenmalig, af en toe eens, alleen als de zon schijnt of drie keer in de week.
Dus voel je vrij...


Woensdag 16 maart 2022

Wederom een schitterende dag om buiten aan de slag te gaan. Verspreid door de dorp waren er weer vele vrijwilligers actief.                                                                                                                         Team Rivierenwijk werd na afloop door een dankbaar echtpaar getrakteerd op koffie met gebak.  Zelf niet meer in staat tot halsbrekende toeren, maar toch een welkome bijdrage. (We hebben geen foto mogen maken, want deze oprechte Rozenburgers wilden geen 'goede sier' maken!)


Woensdag 02 maart 2022

Deze prille lenteochtend zorgde voor een hoge opkomst. We voelden ons gemotiveerd.                   Nu de struiken nog kaal zijn en op sommige plekken kort gesnoeid, is goed te ziet hoeveel rommel er tussen ligt.


Woensdag 16 februari 2022

De verwachting was storm en regen, maar achteraf viel het mee. Desondanks besloten we de ochtend af te blazen.                                                                                                                                            Er wordt overigens niet alleen op woensdagochtend door ATG'ers zwerfvuil geraapt. In de loop der tijd zijn er door Rozenburg verspreid diverse groepjes ontstaan die op andere momenten actief zijn. Daarnaast nemen vele Rozenburgers hun eigen straat of wandelroute met regelmaat onder handen.


Woensdag 02 februari 2022

Vanochtend in diverse teams en op verschillende plekken weer behoorlijk wat rommel bij elkaar geraapt. In totaal waren het 16 volle vuilniszakken!
Weinig foto's deze keer.


Woensdag 19 januari 2022

Als we zien wat we vandaag weer bij elkaar geraapt hebben, vragen we ons wel eens af of er de komen de twee weken meer of minder nieuw afval op straat terecht komt.                                    Anders gezegd: Hoever staat de kraan open? Hopelijk lopen we een beetje in?


Woensdag 05 januari 2022

Met frisse (ja, fris was het) moed aan schoonmaak begonnen. Het waaide behoorlijk en bewijsstukken van een 'feestelijke' decembermaand lagen her en der te wachten op onze komst.