Anti Troep Groep Rozenburg

Goed voorbeeld doet goed volgen!

Opgeruimd in 2020

Woensdag 18 november 2020 (in én buiten Rozenburg)

Voor de laatste keer dit jaar zijn we in verdeelde groepjes aan de slag gegaan. En jongens, wat een zwerfvuil weer! Een dame vroeg vanochtend, al mopperend over de rommel op straat, aan Thea: "Vind je dit nu ècht leuk om te doen?" Ze heeft maar weer uitgelegd dat opruimen een beter gevoel geeft dan je blijven ergeren.


Woensdag 04 november 2020 (Noordoost kant)

Hoewel wij ons door de Coronamaatregelen steeds verder van elkaar moeten verspreiden, hoopt het afval (vergezeld door wegwerp mondkapjes en latex handschoentjes) zich alsmaar meer bij elkaar op. Het virus ligt voor het oprapen!


Woensdag 21 oktober 2020 (Rivierenbuurt)

Als enige van onze groep, liet Jan zich vanochtend niet tegenhouden door het natte weer. "Ik had al 9 mondkapjes gevonden en wilde doorgaan tot de 10, maar het regenwater stond al in mijn onderbroek!" Hulde!!!


Woensdag 07 oktober 2020 (Groenrand Zuid)

Het afval lijkt als paddenstoelen uit de grond te schieten. Tussen een paar buitjes door konden we vanochtend weer (te)veel in de steek gelaten rommel op de trein zetten naar het eindstation.


Woensdag 23 september 2020 (Midden Rozenburg)

Je zou zeggen dat na zaterdag de straten aardig opgeruimd zijn, maar jammer genoeg viel er voor twee teamgenoten vanochtend weer veel te rapen. WANNEER HOUDT HET EEN KEER OP?


Zaterdag 19 september 2020 (door heel Rozenburg)

Met een gemotiveerd gelegenheidsteam van 26 deelnemers hebben wij vandaag bijgedragen aan WORLD CLEANUP DAY. Wederom geen overbodige actie. De opbrengst was 22 volle vuilniszakken. Iemand zei: "Nu ik er op gefocust ben, zie ik pas hoeveel troep er eigenlijk op straat lig!"


Woensdag 09 september 2020 (Tienmorgenseweg / Droespolderweg)

Moesten we op 12 augustus (extreme hitte) en op 26 augustus (storm) de boel afblazen, vandaag is er weer een klein team aan de slag gegaan. Wonderlijk om te zien hoe mondkapjes en 'besmet' wc-papier elkaar in de berm aantreffen.


Woensdag 29 juli 2020 (Boulevard oost)

Gelukkig kregen we vandaag hulp van een welwillende dorpsgenoot, zodat een van ons zich volledig kon richten op de nalatigheid van 'wildrokers' Deze specifieke groep rokers is jammer genoeg nog niet bekend met het bestaan van zak-asbakjes. 


Woensdag 15 juli 2020 (Diverse randen van Rozenburg)

Ook vanochtend grepen we niet mis. Zo is een de stuk van de Droespolderweg weer klaar voor een nieuwe lading wegwerpmateriaal dat vanuit auto's de wijde wereld mag gaan verkennen.


Woensdag 01 juli 2020 (Diverse locaties)

Dat de kuikens van een meerkoet geboren worden in een nest van plastic, dat stemt ons treurig.  Ondanks dat we alle mogelijkheden benutte, is het niet gelukt om al het plastic en glas uit de sloot te vissen. Zelfs met lieslaarzen bleek de singel onbegaanbaar. Helaas!


Woensdag 17 juni 2020 (Diverse locaties)

Corona heeft ons de laatste maanden enigszins 'uit elkaar' gedreven. Ook vandaag waren we met drie teams op verschillende plekken actief. Aan de Meerpaal raakte we in gesprek met het team dat via de Heer land en water door de gemeente Rotterdam is ingehuurd. Zij zijn sinds maart dagelijks in Rozenburg werkzaam. Zij zorgen voor nettere straten en plantsoenen. De mannen van de gemeentewerken waren wederom zo aardig om de verzamelde vuilniszakken op diverse plaatsen op te halen.


Woensdag 03 juni 2020 (Abelenlaan en omstreken)

Mondkapjes? Er worden ook veel oogkleppen gedragen! Het lijkt er op dat veel mensen het helemaal niet zien, hoe hun straat vervuild is met de resten van onze overconsumptie. 


Woensdag 20 mei 2020 (Diverse locaties)

Het kwam vast door het mooie weer dat er vanochtend zo'n groot aantal vrijwilligers actief was. Op diverse locaties hebben we met z'n 14en weer aardig wat zooi van de straat en uit de bosjes geplukt. Langs de Botlekweg, park Rivierenbuurt en rondom rondom het EIC. Ook vanochtend werden we een paar keer aangesproken door nieuwsgierige omstanders. Laten we hopen dat ook deze gesprekken zullen resulteren in een schoner Rozenburg!


Woensdag 06 mei 2020 (Rondom Calandbrug)

Automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en fietsers. Over het algemeen prima lui, maar er zitten exemplaren tussen die graag hun sporen nalaten. Daar hebben wij vanochtend weer (grijp)stokje voor gestoken.


Woensdag 22 april 2020 (Het Scheur / rondom IJsselstraat)

Zon, 'zee', wind en véél aangespoeld plastic langs de waterkant. Hoeveel we in de loop der tijd al hebben opgeruimd, er lijkt vooralsnog geen einde aan te komen...


Woensdag 08 april 2020 (Rivierenlaan / Het Scheur)

'Cleaning apart together.' Héérlijk lenteweer en ruimte genoeg langs het water. Op meer dan voldoende afstand van elkaar raapte we een grote hoeveelheid consumptieresten, aangespoeld scheepsafval en opvallende veel wegwerpdoekjes. Laten we hopen dat het beruchte virus deze niet hebben overleefd!


Woensdag 25 maart 2020 (Diverse 'solo-acties)

Hoewel de Anti Troep Groep veel rommel gewend is, zijn ook wij niet opgewassen tegen het heersende Coronavirus. Om die reden zijn diverse teamgenoten de afgelopen 2 weken in eenzaamheid of op gepaste afstand van elkaar aan de slag gegaan. 


Woensdag 11 maart 2020 (Landtong/Scheur)

Een schrikbarende hoeveelheid aangespoelde zooi tussen het riet langs Het Scheur en rondom het EIC op de Landtong!!! Eigenlijk geen beginnen aan! Het voelde als een druppel op een gloeiende plaat. Door alle regen van de afgelopen tijd was de troep vandaag nat en plakkerig, De vuilniszakken wogen daardoor ook nog eens extra zwaar. 


Woensdag 26 februari 2020 (Rozenburg Centrum)

Was de harde wind van de laatste dagen net weer een beetje bedaard, gingen de vrijwilligers van de Anti Troep Groep als een wervelstorm tekeer in Rozenburg! Toch was het niet helemaal onze ochtend. Er was een valpartij met onze elektrische fiets door een lekke band en een van ons werd ‘aangevallen’ door een rozenstruik. Toen ook de regen nog met bakken naar beneden kwam, hebben we de vuilniszak uit de ring gegooid. De mannen van gemeentewerken hebben ons ook vanochtend weer fijn geholpen met het afvoeren van de zakken met troep. 

 

Woensdag 12 februari 2020 (Rozenburg Centrum)

Blikjes, veel blikjes en nog meer blikjes! Het is erg lastig om met harde wind vuil te rapen, het waait namelijk alle kanten op. Zelfs wanneer je het te pakken hebt, waait ‘t net zo makkelijk de zak er weer uit. Aangezien er op open vlaktes meer wind staat, besloten we in het dorp te blijven. We hebben enkele straten en plantsoenen rondom het Raadhuisplein onder handen genomen. Eén ding viel ons op: Het aandeel blikjes was gigantisch!!! 


Woensdag 29 januari 2020 (Diverse locaties)

Omdat we vanochtend met een flink aantal vrijwilligers waren, is de groep wederom opgesplitst.
Een team naar de Elzenlaan/Eikenlaan, een richting Het Scheur, een naar de tijdelijke Botlekweg en een team naar de oude Botlekweg. Hieronder een kleine greep uit één vuilniszak, verzameld over een afstand van ca. 300 meter. 26 blikjes Redbull, 17 koffiebekers, 4 paar handschoenen en 12 sigarettenverpakkingen. De totale vangst van vanochtend was 17 overvolle vuilniszakken. Gelukkig kregen we hulp met het afvoeren van Ron van Vliet en zijn mannen van gemeentewerken. 


Woensdag 15 januari 2020 (Diverse locaties)

De Anti Troep Groep is ontwaakt uit de winterslaapNa de kennismaking met een nieuwe teamgenoot en bijgepraat te hebben, gingen we aan de slag. De ploeg is opgesplitst zodat we op één ochtend drie locaties hebben geruimd. Rondom supermarkt de Plus, aan de Essendaal en de Landtong. Met elkaar hebben wij weer de nodige zakken met afval verzameld en afgevoerd. En een melding gedaan via de BuitenBeterApp over de hoeveelheid rommel die in de singels drijft.