Anti Troep Groep Rozenburg

Goed voorbeeld doet goed volgen!

Opgeruimd in 2023

Woensdag 08 november

Voor de laatste keer op pad dit jaar.Woensdag 08 november

Afgelopen zaterdag kon men, in de stand van de Anti Troep Groep, een blik werpen op de troep die zoal te vinden is in en om ons dorp. Schrikbarend zou ik zeggen! De woensdag erna vonden we nóg meer. Het houdt maar niet op...

                                                                                                                                                                                       Woensdag 25 oktober

Het langverwachte herfstweer heeft ons deze ochtend een beetje afgeremd. Na een uurtje moesten we ermee stoppen. De meesten kwamen met een half gevulde natte vuilniszak terug naar de werf. Daarentegen was het afgelopen maandag in Club LEEN warm en gezellig tijdens ons jaarlijkse uitje.


Woensdag 11 oktober

Vanochtend gingen we weer gemotiveerd aan de slag.
Vrijwilligers van de Anti Troep Groep zijn allemaal besmet met het opruimvirus.
Wat ons betreft mag dit virus besmettelijk zijn.


Woensdag 27 september

Langzaam beginnen de blaadjes te vallen, zo ook nog steeds veel afval. Het valt bij sommigen zomaar uit de handen. Of het glipt hen door de vingers, dat kan ook.


Woensdag 13 september

Anekdote van een van onze vrijwilligers:
Toen ik vandaag na een nuttige ATG-ochtend langs het Cruyff Court naar huis liep hoorde ik een stem achter mij roepen: "Meneer, meneer!" Toen ik omkeek zag ik een jongeman van een jaar of 10/11 met uitgestoken hand naar mij toe lopen. "Hier heeft u iets te eten." (zie foto)
Ik schoot vol...


Woensdag 30 augustus

Uitgerekend op onze tweewekelijkse opruimochtend droop het van regen. Neemt niet weg dat sommige van onze vrijwilligers op andere dagen weer hun best hebben gedaan.


Woensdag 16 augustus

De vakantie is nagenoeg voorbij, dus weer volop aan de slag...


Woensdag 02 augustus

Deze periode is het voor de Anti Troep Groep een beetje komkommertijd. Vrijwilligers waren, zijn of gaan nog op vakantie. Ook zit het weer niet altijd mee.
De weerapp voorspelde ons een dag met regen, dus de reguliere opruimochtend werd gebruikt om onze nieuwe veiligheidshesje en werkhandschoenen te passen.
Dat we uiteindelijk een zonnige middag kregen bewijst maar weer dat je beter om je heen (en omhoog) kunt kijken in plaatst van steeds maar op die smartphone.


Woensdag 19 juli

We hebben ons best weer gedaan!


Woensdag 05 juli

Het weer liet te wensen over, daarom hebben we vandaag niet geruimd. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er de afgelopen twee weken helemaal niets gedaan is.


Woensdag 21 juni

Door allerlei vakantie uitjes waren er deze keer maar een handjevol deelnemers. Wel werden we bijgestaan door de Schoonmoeder van het Westland, Bianca Tiegelaar. Zij besteedt veel van haar tijd aan het organiseren van opruimacties en bewustwordingsprojecten, met name onder schoolkinderen.


Woensdag 07 juni

Natuurlijk hebben we ook deze week het nodige van de straat geraapt. Maar woensdag eerst koffie met gebak. Dat hadden we wel verdiend na 5 jaar noeste arbeid.


Woensdag 24 mei

Een héérlijke lentedag om lekker buiten te zijn.  Zó jammer dat het daar weer zo'n rommeltje was!


Woensdag 10 mei

Ook deze week lag het vuil voor het oprapen!


Woensdag 26 april

Rozenburg is 'spik en span' en klaar voor Koningsdag. Helaas komen de koning en zijn gevolg ons werk niet bewonderen.


Woensdag 12 april

Geen eieren gevonden, wel weer héél véél verpakkingsmateriaal!


Woensdag 29 maart

Zaterdag 18 maart was de landelijke OPSCHOONDAG. Voor ons geen speciaal evenement, omdat we het hele jaar door rommel ruimen. Ondanks dat heeft onze Conny zich tóch aangemeld bij NL Schoon en heeft ze samen met twee andere Rozenburg het een en ander bij elkaar geraapt.         Een grappig berichtje uit onze app-groep deze week:                                                                                "Zo blij dat ik bij deze club hoor. Ik loop met Frans bij de AVR en spot daar een uiterst zeldzame vogel..." (zie 4e foto)


Woensdag 15 maart

Onlangs hebben onze afgevaardigden Frans en Bep op uitnodiging van Reiniging Stadsbeheer een voetbalwedstrijd van Feyenoord mogen bijwonen vanuit de skybox van De Kuip.
Daarnaast lijkt het erop dat sommige ATG’ers onderling ook een wedstrijd spelen.
Wie vult de meeste vuilniszakken? Het totaal staat intussen op 201!

                                                                                                                                                                             Woensdag 01 maart

Het heeft even geduurd, maar vanochtend heeft de gouden tegel, die grotendeels gemaakt van plastic afval uit de Rotterdamse wateren mooi plekje gekregen.
Op de tegel leest u de tekst 'HIER BEGINT DE ZEE. Zorg dat afval niet in zee belandt. Ruim het op.'         
U kunt de tegel ontdekken bovenaan de Boulevard op het voetpad richting de pont.                     Naast het 'stratenmakerswerk' hebben we natuurlijk ook gewoon opgeruimd
.


Woensdag 15 februari

Onze groepsapp bleef bliepjes geven de afgelopen twee weken. Bijna elke dag ging er iemand op pad om zwerfafval te ruimen. De woensdagochtend (in de oneven weken) is al lang niet meer de enige opruimochtend voor de vrijwilligers van de Anti Troep Groep.
De ene na de andere volle vuilniszak werd in de app gemeld, waardoor de teller nu al  op 135 staat.


Woensdag 01 februari

Bijgestaan door een straffe wind hebben we vanochtend het weektotaal aangevuld tot 25 vuilniszakken. U leest het goed; deze week hebben onze vrijwilligers 25 zakken kunnen vullen met zwerfvuil!!! Stel je voor dat dat allemaal blijft liggen...


Woensdag 18 januari

Brrr, het was best koud vanochtend, maar ondanks dat toch prima opruimweer.

                                                                                                                                                                            Woensdag 04 januari

Na de decembermaand had deze ochtend ons collectieve 'opruimfeest' moeten beginnen, maar helaas was het geen weer om buiten bezig te zijn. Door harde wind en regen stellen we het nog even uit. Gelukkig hebben sommigen van ons hun rondje al gelopen.